1
Loading...

Sandra Beckerman 'Kamer buitenspel, echt héél bizar Kabinet negeert grondwet' Regeling Tweede Kamer

Vote
5 5 views
1m Jun 12, 2021
G

Bedankt voor het kijken & vergeet niet te abonneren voor uw dagelijkse dosis politiek
Fragment uit: Regeling van werkzaamheden 08-06-2021

Het kabinet zet de Tweede Kamer als wetgever buitenspel met het voornemen aanpassingen van de versterkingswet Groningen later te laten ingaan. Dat oordeelt het Bureau Wetgeving van de Tweede Kamer, dat Kamerleden ondersteunt bij wetgevende taken. In een uitgebrachte notitie is dat bureau kritisch op de werkwijze van voormalig minister van Economische Zaken Bas van 't Wout.

Het gaat om twee aangenomen SP-voorstellen om de wet over de versterkingsoperatie in Groningen aan te passen. De wet gaat over het versterken van gebouwen in het aardbevingsgebied van Groningen. Een van de aanpassingen van de SP regelt juridische bijstand voor huiseigenaren, het andere amendement moet ervoor zorgen dat bewoners meer keuzes krijgen in het proces.

De Kamer stemde vóór de amendementen door fouten van twee coalitiepartijen. Anders dan bij 'moties', waarmee de Kamer de regering oproept om iets te doen, heeft een achteraf gemelde vergissing bij de stemming over een amendement geen invloed meer. Daardoor zijn de amendementen gewoon geldig, legt het Bureau Wetgeving uit.
Bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20210526_23871240

Abonneren op Arnews ▶ https://bit.ly/2V7xP3O


Na verwerking verschijnen alle livestreams in een afspeellijst;
https://www.youtube.com/playlist?list=PL32eMIgU_tiVkfPHcr2wpz4xcGWoxUyPI


Disclaimer
Iedereen is hier vrij om zijn mening te uiten, zonder een ander daar persoonlijk mee lastig te vallen. Zelfpromotie & dreigementen zijn niet toegestaan!
Ik wil iedereen de mogelijkheid geven zich te uiten maar hou het leuk.

In verband met ieders eigen veiligheid en mijn verantwoordelijkheid kan ik geen links toestaan in de chat.

NL
De vrijheid van meningsuiting is in Nederland beschermd in artikel 7 van de Grondwet. Dit grondwetsartikel regelt in de eerste plaats dat niemand vooraf toestemming van de overheid nodig heeft om iets te schrijven of te zeggen. Dat noemen we het verbod van censuur.
Vrijheid van informatie (of informatievrijheid) verwijst naar de bescherming van het recht op vrijheid van meningsuiting met betrekking tot de internet- en informatietechnologie (zie ook digitale rechten).
Als je het niet eens bent met elkaar, blokkeren kan via de puntjes naast iemands bericht.

EU
Artikel 11 - De vrijheid van meningsuiting en van informatie

  1. Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te hebben en de vrijheid kennis te nemen en te geven van informatie of ideeën, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen.
  2. De vrijheid en de pluriformiteit van de media worden geëerbiedigd.

Live opgenomen beelden uit de Tweede Kamer.

U bent vrij om deze te delen.

Bedankt voor het kijken.


BRON: Tweedekamer.nl

Arnews livestreams ▶ https://bit.ly/2V7xP3O

About Arnews

Maakt politiek toegankelijk. Nederlandse politieke livestreams, hoogtepunten, opmerkelijke fragmenten, compilaties & persconferenties.


0 Comments

Markdown is supported.